GURLS. Foto: Ruben Olsen Lærk

Damer på høyden

Å sette sammen et band med tre av de mest populære, kvinnelig artistene innenfor den norske jazzen i et felles bandprosjekt, bør være en suksess. Og det har de tre, relativt unge damene i Gurls klart.

GURLS. Foto: Ruben Olsen Lærk

På hver sin side har de sine egne karrierer, som de senere årene har skutt fart. Saksofonisten Hanna Paulsberg med sitt eget Concept-band, bassisten Ellen Andrea Wang med sin egen trio og bandet Pixel og Rohey Taalah med soulbandet Rohey.

GURLS. Foto: Ruben Olsen Lærk

Og sammen er disse tre dynamitt. På utmerket måte presenterer de musikk som hele tiden ligger i skjæringspunktet mellom de tre sine egne band, og mye har en tendens til å helle i en slags Pixel-retning, med masse groove og soul.

GURLS. Foto: Ruben Olsen Lærk

Det er tre utmerkede artister vi har med å gjøre, og det gjorde ingenting at trommeslager Håkon Mjåset Johansen dukket opp som «hanen i kurven» på noen av låtene. Det gjorde konserten enda mer variert, og han bidro med flott spill som underbygget det de tre damene gjorde.

GURLS. Foto: Ruben Olsen Lærk

Når de synger trestemt, låter det vidunderlig, og med Wangs presise og fine bass-spill, Paulsbergs energiske saksofonspill og Roheys soulstemme, blir dette en nesten uslåelig sammensetning, noe det nesten overfylte Storyville viste å sette stor pris på.

Storyville åpnet festivalen med  to strålende konserter, og det er bare å glede seg til fortsettelsen.

GURLS. Foto: Ruben Olsen Lærk

Besøkt 22 ganger