Foto: Ruben Olsen Lærk

Alf Hulbækmo årets JazZtipendiat

Alf Hulbækmo fra Tolga i Nord-Østerdalen er årets JazZstipendiat. Han mottok æresbevisningen i går, i forkant av konserten med Trondheim Jazzorkester & The MaXx.

Hulbækmo sier til Fireflate at han var fornøyd med seg selv da han hadde formulert søknaden.

– Jeg tenkte at dette kan virkelig bli noe, men det er jo mange utrolig flinke musikere som også har spennende ideer og prosjekter, så jeg ble jo selvfølgelig hoppende glad da telefonen kom om at det var jeg som denne gang hadde trukket det lengste strået.

Alf, som har gått på jazzlinja ved NTNU i Trondheim, kommer fra en musikerfamilie. Både mor, far og bror er utøvende musiker, og stipendiatvinneren utelukker ikke at noen av dem kan bli involvert på en eller annen måte når han skal framføre bestillingsverket sammen med Trondheim Jazzorkester i Domkirken under Moldejazz neste år. Det som imidlertid allerede er bestemt er at Alf selv skal spille kirkeorgel, og at han har tenkt å ha med seg hele fire sangere og en danser som skal spille ut historien om “Skumringsbarda” – som er prosjektets navn.  

Per Oskar Olsen og Alf Hulbækmo. Foto: Ruben Olsen Lærk

Årets jury består av Njål Ølnes, Ole Morten Vågan, Mette Rasmussen og Jan Ole Otnæs som utgjør kunstnerisk råd i Trondheim Jazzorkester, daglig leder Bjørn Willadsen; Midtnorsk Jazzsenter, festivalsjef Hans-Olav Solli, Moldejazz, og banksjef Per Oskar Olsen i SpareBank 1 SMN. 

Tidligere vinnere er Kobert, Magic Pocket, Kim Myhr, Stian Westerhus, Marius Neset, Albatrosh, Kristoffer Lo, Espen Reinertsen, Skrap, Espen Berg og MaXx.

Alf Hulbækmo. Foto: Ruben Olsen Lærk

Besøkt 122 ganger