Foto: Kjetil Valstadsve
Foto: Kjetil Valstadsve

Parken: Ensemble Eliassen

Ensemble Eliassen fikk æren av å være først ut av de musikalske innslagene på onsdagens festivalprogram foran et noe glissent Parken-publikum, som hadde trosset værgudenes litt flaue forsøk på sammenklumping av morgenduggen.

Spilleglede i Ensemble Eliassen. Foto: Kjetil Valstadsve
Spilleglede i Ensemble Eliassen. Foto: Kjetil Valstadsve

Eliassen og ensemble lot seg imidlertid ikke påvirke av det opptørkende duskregnet og leverte en kompetent start på dagens festiviteter, til publikums fornøyelse. Ensemble Eliassen er et forholdsvis ferskt åttehodet orkester bestående av leder og komponist Idar Eliassen Pedersen på trompet, John Rune Jakobsen (saksofon), Stine Djuve (fiolin), Ole Andreas Hagelia (elektronikk og sampling), Johannes Bramness Vaage (gitar), Sven Eivind Stakkeland (orgel og keys), Kristoffer Hanssen (kontrabass), Marius Trøan Hansen (trommer).

Musikalsk beveger de seg mye i samme terreng som Jaga Jazzist, men låter kanskje til tider litt mer norsk, til andre tider litt mer eksotisk. Fireflates anmelder hadde en fin liten stund under et litt midtøstenklingende nummer som etter hvert gled over i noe nesten psykedelisk, og skulle gjerne ønsket seg litt mer rendyrking av nettopp dét aspektet. Samtidig skulle man kanskje også ønsket seg litt mer selvbeherskelse med pedalføttene – det var til tider et noe kaotisk lydbilde når både gitar, orgel og elektronikk skrudde på én effektpedal for mye.

Alt i alt en fin konsert, som kanskje ble noe hemmet av en tidvis litt grautete lyd.

Ensemble Eliassen. Foto: Kjetil Valstadsve
Ensemble Eliassen. Foto: Kjetil Valstadsve

Besøkt 108 ganger