Aaaand.... Foto: Kjetil Valstadsve
Aaaand.... Foto: Kjetil Valstadsve

Lørdag er ungdommens storband-dag

Messing og blås med ungdommelig energi. Det er det du får i parken på jazz-lørdagen. Som vanlig var det mange som ville ha.

Det hele starter med Midtnorsk Ungdomsstorband – MUST for kjentfolk – et talentprogram i regi av Midtnorsk Jazzsenter. De har tradisjon for å spille i Alexandraparken under jazzen, og gjør det med like tradisjonell bravur og spilleglede. De har mye originalt materiale, supplert av høyst oppegående bidragsytere som Eirik Hegdal, Bjørn Marius Hegge og Martin Myhre Olsen. I parken avrunder de det hele med en dundersvingende versjon av Gurls-slageren “The Love Seed”.

Ingen tvil om at dette er en rekrutterings-pool for fremtidens jazz-Midtnorge, så det er bare å følge med. Bandet er for musikere i alderen 16-20. Og du vet det er hjemmekoselig når publikum avbryter bandlederen underveis for å opplyse om hvem de kjenner på scenen.

Gurls MUST have fun. Foto: Kjetil Valstadsve
Gurls MUST have fun. Foto: Kjetil Valstadsve

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester følger på – AOJO er kallesignalet her – og de gjør heller ingen skam på sin region. Under ledelse av saksofonist og bandleder Shannon Mowday, innflyttet fra Sør-Afrika, har de et mer flytende og utforskende uttrykk, og beveger seg mer sidelengs både rytmisk og tonalt. Før konserten fikk de til alt overmål en session med husartisten Maria Schneider, noe som merkes.

Noen prestasjoner bør nevnes, bla. en klassisk gitarsolo og en sekvens med – vi tror dette blir riktig – ikke akkurat strupesang, men strupe-beatboxing! Fortsett med dette!

Under ledelse. Foto: Kjetil Valstadsve
AOJO. Foto: Kjetil Valstadsve

På tross av at en distinkt eim av kvelds- og nattjazzing begynner å bre seg i Alexandraparken, var det mange som tok turen og likte hva de så og hørte, i alle fall. Fireflate vil gjerne foreslå enten å utvide mulighetene for propert avtrede, eller kanskje vaske hyppigere. Eventuelt utdeling av luktesalt. Noe må gjøres – bare ikke rør storbandlørdagen.

Besøkt 86 ganger