Alf Hulbækmo

Alf Hulbækmo og TJO i Skumringsbarda

En av dagens virkelig store konserter er prisvinnerkonserten i Molde Domkirke kl 21.30 med fjorårets JazZtipendiat Alf Hulbækmo og Trondheim Jazzorkester. Verket  «Skumringsbarda» framføres i dag for aller første gang.

Skumringsbarda er et hemmelig sted, et sted der alt magisk kan skje. Inne i drømmene. Et sted som bare er tilgjengelig for deg. Et sted der du selv er beskyttet og kan styre det som skjer. Det er et sted du kan gjemme deg, der du kan få være i fred. Et sted der langt inne i deg selv.

Verket er skrevet for å framføres i Molde Domkirke, for å utnytte rommet, og stedets karakter og egenart. Komponisten og den utøvende musikeren Alf Hulbækmo, opprinnelig fra Tolga, sier:

– Akustikken er spesiell, men det er også noe med den arenaen som gir mulighet til å ta ting på alvor. Hvis man vil snakke om noe med musikken, så er det en fin plass å være. Med denne musikken vil jeg slå et slag for det sakrale.

Vi har hørt ham I JazzINTRO-konkurransen i 2016, i to band. Et av disse, «Ant Farm Boogie», kom til finalen her i Molde. I fjor kunne vi høre Hulbækmo i lokalet som i dag er gitt navnet Kikkans Hall, med tekster fra Alf Prøysen i «Lillebror». Her hadde han med seg bla. fjorårets vinner av jazztalent-prisen Siril Malmedal Hauge.

Verket «Skumringsbarda» framføres av:

Rohey Taalah, vokal; Siri Gjære, vokal; Harald Relling Nielsen, vokal; Håkon Aase, fiolin; Katrine Schiøtt, cello; Eirik Hegdal, treblås; Hildegunn Øiseth, trompet; Hild Sofie Tafjord, horn; Ole Jørgen Melhus, trombone; Alf Hulbækmo, orgel; Hans Hulbækmo, trommer og perkusjon; og Tor Breivik, lyddesign.

[gs-fb-comments]

Besøkt 216 ganger