Foto: Kjetil Valstadsve.

Ungt storband med solid trøkk!

Kulturskolen i Molde har nylig flyttet inn i nytt bygg, der Leiv Skeidsvoll, Sindre Klykken og Ungdomsstorbandet tydeligvis har øvd flittig i det siste. Onsdag ettermiddag leverte de nemlig en konsert som ga publikum bakoversveis i den fullsatte Alexandraparken!

Det er ytterst gledelig at et så ungt band, der medlemmene er mellom 15 og 19 år, kan varte opp med vibber som minner oss om storbandjazzens helter, som for eksempel Maynard Ferguson. Bandet gikk friskt ut med Area 51 av Larry Barton. (For de som ikke vet hva Area 51 er, kan en rekke uoffisielle nettsteder opplyse om at det er et lukket område i USA der myndighetene oppbevarer alle UFOer og aliens som har kommet til jorden i årenes løp.)

Så tro ungdommene til med Mr. Funkyman av Mark Taylor, et up-tempo nummer som virkelig fikk vårrullene til å sprette på tallerknenene rundtomkring. Fine soli på gitar gjør at man nok en gang tenker på Ferguson-bandet.

Foto: Kjetil Valstadsve.

Det hele roes litt med Larry Neeks romantiske ballade Hold On To Love, der utøver Julie gjør en flott innsats på saksofonen. Charlie Parkers “Billie’s Bounce” byr på ytterligere godsaker og hovedsettet avsluttes med intet mindre enn Edvard Griegs I Dovregubbens Hall, arrangert av Øyvind Vestby. Her snakker vi det ypperste av norsk musikkarv, levert med en solid backbeat! For min del kunne jeg kanskje tenkt meg en smule oppsprekk på den låten, kanskje en trompeter som gikk litt bananas, eller et annet soloinnslag. Men bevares, dette holder helt inn og vel så det!

Her får vi enda et bevis på hvor viktig landets kulturskoler er for å sikre veksten og rekrutteringen i norsk musikkliv. Storbandet består av kulturskoleelever, pluss elever fra musikklinja på videregående. Vi gamliser kan bare lene oss trygt tilbake i visshet om at framtida er sikret.

Vel blåst!

Se åpningsnummeret Area 51 her:

Besøkt 406 ganger