Steinar Raknes & The Stillhouse Band

Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen har fått til noe helt spesielt. Total stillhet når det er konsert.

Vi har vel alle fått med oss debatten som Unni Wilhelmsen startet for noen uker siden. Beskjeden om at alle artister fortjener oppmerksomhet fra publikum når de gjennomfører en konsert, og det fikk de i Kikkans Hall i kveld. For til tross for at teltet var fullt av mennesker som hadde spist en god middag og nytt godt drikke, var det stille. Ja, så stille at jeg var redd for å miste ned pennen min slik at den laget lyd i et stille og fredfullt lokale.

Foto: ole Bjørn Steinsvik

 

I tillegg til Steinar Raknes på scenen var The Stillhouse Band, som består av Unni Wilhelmsen på vokal, Even Helte Hermansen på gitar, Erlend Slettevold på piano og Per Oddvar Johansen på trommer. Raknes dedikerte denne konserten til Paolo Vinaccia, som egentlig skulle tatt del i denne konserten i år på MoldeJazz, men som døde 5. juli.  Unni Wilhelmsen, med sin nydelige stemme, tok oss med inn i den særegne atmosfæren som oppstår når de rolige låtene møter et stille, lyttende publikum.

Foto: Ole Bjørn Steinsvik

Denne musikken passet til omgivelsene i Kikkans Hall, og tok oss med inn i en musikalsk verden preget av låter av Bruce Springsteen, Bob Dylan og Depeche Mode, i tillegg til eget repertoar. Unni og Steinar utfylte hverandre på en spesiell måte. Og kontrasten mellom de to stemmene gjorde at dette ble en unik opplevelse denne onsdagskvelden. I tillegg må det jo sies at når de, i ett av de to ekstranumrene har med seg Ane Brun, så blir det en  bonus  for de fremmøtte. Dette ble en en kveld for de gode opplevelsene.

Foto: Ole Bjørn Steinsvik

 

Besøkt 339 ganger