Jam på Kafé Kurt. Foto: Kjetil Valstadsve

Så var det jammen fredag!

Etter å ha prøvd flere løsninger de siste årene, med Storyville i ulike konfigurasjoner, og i foajeen utenfor, hadde man i år lagt jammen til Plassens kafé utenfor biblioteket og Teatret Vårt. Og i går, etter konserten med Gard Nilssens Supersonic Orchestra, ble det «… after all these years», fart i jammen på den gode måten. Slik vi liker det.

Jam på Kafé Kurt. Foto: Kjetil Valstadsve

Her stod musikere i kø for å spille, i lang, lang rekke. Her var Gard Nilssen, Kjetil Møster, Erik Johannessen, Håkon Mjåset Johansen, og mange andre. Sammen med nåværende studenter fra Musikkhøgskolen , fra jazzlinja i Trondheim, fra Midtnorsk ungdomsstorband skapte de moldebasert jam-historie på fredag kveld og natt.

Noe overraskende er det at dette åpne, store rommet skulle fungere så godt som klubblokale. Ikke er det trangt, og ikke er det mørkt. Men allikevel var altså klubbstemningen på plass. Så denne natta var det svært vanskelig å komme seg i seng. For her måtte vi få med oss det som skjedde.

Nå håper jeg virkelig at festivalen tar grep og gjenskaper jammen som et sted å henge, et sted å høre spennende, friske battles, og frekke varianter av jazzens mange slagere. Et sted som skaper flotte minner.

Årets jamlokale og denne fredagskvelden er forhåpentligvis en begynnelse på en glitrende tradisjon!

 

Besøkt 237 ganger