Foto: Camilla Grünewald

Jazzlogen — lenge leve!

Ikke et ondt ord om toppmusikerne i norsk og internasjonal jazz, de som ganske selvfølgelig preger festivalens musikalske uttrykk. Men folkets favoritt staves sånn: J-A-Z-Z-L-O-G-E-N!

Foto: Camilla Grünewald

Lørdag formiddag i Alexandraparken har kanskje vært et folkelig høydepunkt i mange år. Men i år nådde vi vel muligens en foreløpig all time high?

Vanligvis forbinder vi Jazzlogen med de daglige street paradene, en forestilling som er helt avgjørende for selve sjela i Moldejazz. I dag fikk vi Jazzlogen i utvida format, støtta av Molde Janitjsar og medlemmer i Ytre Suløen. Drøyt 40 menn og kvinner på scenen, mer presist – rett foran scenen. Stående. I Alexandraparken.

De framførte låter av “landets første jazzmusiker – Edvard Grieg”, og selvfølgelig New Orleans-inspirerte komposisjoner. Men måten de spilte på i formiddag, låt altså som et klassisk storband – mer enn et street parade-orkester.

Og folket elska det! Det skal vanskelig gjøres å pakke flere mennesker sammen i Alexandraparken enn den flokken som var samla der lørdag formiddag!

Høydepunkt? Kanskje da den fire-fem år gamle sønnen til en av tubaistene spilte solo – på et bittelite instrument som mest av alt ligna et munnstykke. En framtidig profesjonell messingblåser? Believe me!

Jazzlogen er et fenomen – ikke bare i Molde, men i nasjonal forstand. Og som bandlederen sa: — Er du mellom 15 og 20, og har lyst til å være med, så er det bare å melde seg på! Og du behøver ikke bo i Molde! Vi har et medlem som bor i Drammen!

Dermed ser vi fram til konserten med Jazzlogen, lørdag 18. juli i 2020. Da feirer Moldejazz 60-års jubileum — og den konserten bør bli en höydare!

Besøkt 639 ganger