Foto: Gunnar Horrigmo
Foto: Gunnar Horrigmo

Trio HEP: Rabbajazz på taket

Trio HEP var først ut på Rabbajazz i år, og for en scene og et vær de fikk. I 35 minutter kunne både barn og voksne sitte i solen på taket på plassen å høre på denne trioen som spilte låter de hadde laget med inspirasjon fra sin barndom. Petter Vågan sin inspirasjon til å lage musikk var at han hadde laget en sang til en jente han ble forelsket i og Håkon Mjåset Johansen hadde blitt inspirert via fotballen, der han så en fantastisk trommeslager spille på en av lagets cupfinaler. Dette var et av de øyeblikkene de fikk litt kontakt med barna — når Håkon påstod at RBK var landets beste fotballag.

Trio HEP. Foto: Gunnar Horrigmo
Trio HEP. Foto: Gunnar Horrigmo

For dette var en barnekonsert for voksne. Det er tre fantastiske musikere som har god kontakt med publikum, men de fleste i publikum var voksne. I det Håkon  drar frem kasseroller og lokk for å vise barna hvordan han begynte å spille trommer, tror jeg han inspirerte de barna som var på konserten til å begynne å spille akkurat det. Mange av barna skulle nemlig hjem og spille på kasseroller etter konserten.

Håkon Mjåset Johansen (trommer), Petter Vågan (gitar) og Eirik Hegdal (sax).

Besøkt 278 ganger