Gumbo på Rabbajazz
Foto: Ole B. Steinsvik

Gumbo: en gryte av barnesmil

Konsert på taket på Plassen i strålende sol kan aldri bli feil, og når du i tillegg hører på Rabbajazz med et band som Gumbo er alt komplett. Disse fire musikerne er vant med å spille for barn, og måten de kommuniserer med barna på viser dette tydelig.

Bandet har navnet sitt etter den berømte New Orleans – retten Gumbo, som inneholder mange forskjellige ingredienser. Og det er akkurat denne retten barna får være med å lage når de får utdelt hver sin grønnsaksmaracas og spiller med på en av låtene.

Gumbo på Rabbajazz
Foto: Ole B. Steinsvik

Bandet, bestående av Kåre Nymark jr. på trompet, David Gald på tuba, Even Kruse Skatrud på trombone og Kenneth Ekornes på trommer er noe av det ypperste vi kan finne innen tradjazz- segmentet i verden, og i Gumbo får publikum møte nettopp denne sjangeren. Det morsomme med Gumbo er at de lener seg i stor grad over til New Orleans- funken. Det er mye groove i det som foregår det framme, og det blir vanskelig for både barn og voksne å sitte stille. Og med så stor plass som dette taket har, så kunne man fint bevege seg uten å utfordre restriksjonene rundt Corona.

Gumbo på Rabbajazz
Foto: Ole B. Steinsvik

Det er herlig å se fire voksne menn by på seg selv slik disse gutta gjorde. Det krever mye engasjere barn i alle aldre, og det klarte de til gangs. I tillegg må vi skryte av lyden. Det å klare å få så klar lyd, gjennom måkeskrik og støy fra gatene krever dyktige fagfolk bak spakene. Kudos til dere også.

Konserten med Gumbo var rett og slett en fryd for både ører og øyne. Engasjerende for de små, mellomstore og store. Vi danset oss rett og slett ut og ned fra taket.

Gumbo på Rabbajazz
Foto: Ole B. Steinsvik

 

 

Besøkt 164 ganger