Landslinja i jazz
Foto: Hogne Bø Pettersen

Se, Hemulen danset igjen

Landslinja for jazz ved Molde VGS ble opprettet høsten 2018. Tilbudet er et samarbeid mellom Molde VGS, Molde kulturskole, NTNU / Jazzlinja i Trondheim og Moldejazz.

Elevene på Landslinja presenterte en spennende formiddagskonsert i samarbeid med to av medlemmene i Hanna Paulsberg Concept; Hanna Paulsberg og Oscar Grönberg.

Landslinja i jazz
Foto: Hogne Bø Pettersen

 De unge musikerne på landslinja hadde fått to dager på å øve inn et repertoar bestående av Hannas musikk, og samtlige tre trinn var representert på scenen.  Arrangementene passer musikerne svært godt, der de går inn og ut av hovedarrangementet og soloene. Musikerne får vist seg fram én etter én, og jeg har sjelden hørt euphonium i en slik setting, men det gjorde et godt inntrykk.

Landslinja i jazz
Foto: Hogne Bø Pettersen

Jeg kan ikke trekke fram enkeltprestasjoner fra en slik konsert, for her var det musikerne som gruppe som imponerte. Låtene til Hanna er ikke enkle, de utfordrer både harmonisk og rytmisk, der en slags polyrytmikk utfordrer alle på sin måte. Det som slår meg er den oppriktige gleden av prestasjonen, smilene på scenen og bevegelsene i orkesteret. Det er rett og slett en fryd å se så unge musikere utfordre seg selv på en slik måte, og det gir meg prov på at det vokser i norsk jazzmiljø, også i årene som kommer.

Medvirkende:
Anna Walsø Vaagen – fløyte, Roman Mohylevyts – trompet, Øyvind Torheim – trombone, Jakob Finholt Solevåg – euphonium, Silje Frisvoll Fjellstad – piano/keyboards, Isak Sigurdssønn Hungnes – piano/keyboards, Simen Tynes Anderson – piano/keyboards, Sebastian Aasland Rognlien – gitar, Ottar August Opsal – gitar, Tarald Kongshaug – bass, Emil Eilertsen Karlsnes – bass, Alexander Myhre Dahl – trommer, Finn Christian Øverland – trommer, Hanna Paulsberg – saxofon/leder, Oscar Grönberg – piano/leder, Ingrid Øygard Steinkopf – leder

Landslinja i jazz
Foto: Hogne Bø Pettersen

Besøkt 262 ganger