Mariann Bjørnelv
Moldejazzsjef - Mariann Bjørnelv. Foto: Hogne Bø Pettersen

Fra Salten til Marienlyst — og så til Molde

Har Saltenposten i det hele tatt noe med Moldejazz å gjøre? Ja, så sannelig!

Det er alltid en glede å ønske velkommen til Fireflate. Vi fikk en festivalåpning som i de flestes øyne og ører var litt sånn sådär, men vi lover å gjøre vårt for å holde tradisjonelt, høyt nivå i våre spalter.

Og da begynner vi like godt med været. Du finner alltid dagens værmelding på våre sider. Den har en tendens til å skape en viss turbulens, hvert år. 2021 er intet unntak. I morges fikk vi således en e-post fra ei dame som mente at vår værmelding var i overkant optimistisk — eller hva? Inntil vedkommende fant ut at vi faktisk melder været hver dag — fra Molde, en by i Mosambik!

Der nede skinner sola som regel 365 dager i året, hvilket man ikke kan si om de klimatiske forhold i Salten — et område som består av de åtte kommunene Beiarn, Bodø, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Saltdal, Steigen og Sørfold, med totalt 73.884 innbyggere. Den dominerende lokalavisa heter Saltenposten, et organ som i dag kunne glede sine lesere med følgende oppslag: “Firbeint sjarmør med lisens til å feie over yndige Reidi”, med undertittel “Hund jager duften av dåse”. Si meg — har de ikke hørt om #metoo der oppe i Nordland?

Da vandrer vi sørover, til NRKs hovedkvarter i hovedstaden. Derfra meldes at artiklene de deler på Facebook vanligvis avstedkommer mellom 30 og 100 kommentarer. Mens dagens post omhandlende det lille partiet MDG har resultert i ikke mindre enn ni tusen innlegg!

Og sånn gikk nu dagan, som de vel sier i strøka rundt Saltenpostens redaksjon. Herfra og uka ut, blir det bare jazz i Fireflate. Hvis ikke desken i Saltenposten kommer opp med flere gullkorn — da lover vi å være på pletten.

 

Besøkt 146 ganger