Knut Marius Djupvik, frontfigur i Red Hot, i svevet Alexandraparken på Moldejazz 2021. Foto: Hogne Bø Pettersen

Parken utfordrer smittevernet

Vi er utsultet på konserter, fest og moro. Vi er det. Så da to av Romsdals største band laget full fyr i Alexandraparken fikk smittevernvaktene en stor utfordring.

For allerede da Rauma-baserte Ogras var godt i gang med sin balkan-aktige folkrock, fele inkludert, mandag kveld, var folk på føttene. Men reglene er klokkeklare: Av hensyn til smittevern skal alle sitte ved bordene sine, hvor de skal bruke mobilene til å bestille drikke til bordet. For ingen får heller gå til baren. Og det skal de som styrer dette regimet i Alexandraparken ha: Det tok maksimum fem minutter, så var bestillingen levert ved bordet. Liker! Som man sier i disse dager.

Men da stemningen steg til ytterlige høyder under husbandet Red Hot sin konsert, ble det for mye for folk. Oppildnet som de var av musikk, stemning og diverse fluidum.  Eller for å sitere en kvinne vi snakket med:

Ogras i Alexandraparken på Moldejazz 2021. Foto Hogne Bø Pettersen

— Det er jo umulig å sitte stille!

Det ble danset mellom bord, folk hoppet opp og ned og veivet med armene, de sang ut i luften og mange klemte og hadde nærkontakt. Vaktene gjorde sitt ytterste for å få folk til å sitte ned og ta det med ro, men så snart vakten gikk videre til neste bord var det opp for å synge igjen. Det er kanskje ikke annet å vente etter at folk har blitt så sulteforet på livemusikk over lang tid. Og det viser nok en gang hvorfor slikt er så viktig: Samhold og det å oppleve noe i fellesskap. Et øyeblikk som er bare der og da. I virkeligheten, og ikke i en strømming over internett.

Vår fotograf, Hogne Bø Pettersen, var på plass og dokumenterte både musikk og stemning:

« 1 av 2 »

Besøkt 236 ganger