Jazzlinja. Foto: Fireflate

Bestått av jazzlinja

Landslinja for jazz fra Molde VGS gjestet Teatret Vårt, lørdag. Og besto med glans.

Den såkalte Jazzlinja er i ferd med å bli et fast innslag ved Moldejazz. Og det skulle da bare mangle. Molde videregående skole har siden oppstarten i 2018, i samarbeid med Midtnorsk jazzsenter, Norsk jazzforum, jazzlinja ved NTNU og Molde kulturskole, hatt et program med spesielt fokus på en gehørbasert metodikk etter modell fra jazzlinja ved NTNU.

På Teatret Vårt i kveld fikk vi høre resultatet, i to sett, kuratert og dirigert (og komponert?) av henholdsvis Siril Malmedal Hauge og Kjetil Mulelid.

Deltagerne gir oss en snikprøve av i hvert fall deler av, norsk jazz’ fremtid. Og dét er gode nyheter! Jeg vet ikke om det ble eksamen på jazzungdommen i år, men de går i hvert fall ut av Molde International Jazz Festival 2021 med bestått, alle som en.

Artistene var:
Finn Øverland (slagverk), Emil Karlsnes (bass), Ottar Opsal (gitar), Isak Hungnes (tangenter), Iben Einan (vokal), Amanda Sofie Nylund (vokal), Anna Walse Vaagen (fløyte), Roman Mohylevyts (trompet), Alex Dahl (slagverk), Tarald Kongshaug (kontrabass), Ingebrikt Torheim (vibrafon), Aubrey Wilson Hannigan (bass), Emma Rognlien (gitar), Silje Frisvoll Fjeldstad (tangenter), Simen Anderson (tangenter) Nors Baudouin Lie Kvaran (saksofon), Øyvind Torheim (trombone), Jakob Solevåg (flugabone).

Besøkt 383 ganger