Styret på stell. Foto: Ole B. Steinsvik

Moldejazz i tørre tall

Den 61. Moldejazz er snart ved veis ende, og tiden er inne for en foreløpig oppsummering.

Festivalsjef Mariann Bjørnelv, styreleder Stein Berg Oshaug og nestleder i styret, ordfører Torgeir Dahl fortalte fra scenen i Storyville at festivalen i år har kurs mot et nullresultat, og at man vil være kjempefornøyd dersom dette blir svaret med to streker under til slutt.

De tørre tall for verdens eldste jazzfestival i kontinuerlig drift er som følger: Inkludert opptredener i Parken gjennom uka ender det totale antall konserter på hele 72. Det er i alt solgt 8500 billetter, men antallet vil trolig stige noe når de faktiske tallene for lørdagens konserter foreligger. Det er fortsatt noen billetter igjen til både Jons Hus i Bjørnsonhuset og avslutningskonserten med den residerende Ellen Andrea Wang og Kvindelige Studenters Sangforening i Domkirken.

Under normale, ikke-pandemiske tider, har Moldejazz over 600 frivillige som er høyt og lavt hele uka til ende for å olje festivalmaskineriet. I år har det vært om lag 300 frivillige, mange av dem helt nødvendige for at det rådende smittevernregimet overholdes til punkt og prikke.

I alt 400 artister har vært i sving under årets festival. Kun fire av dem har ikke norsk pass. Festivalsjef Bjørnelv ser med forventning fram til John Zorns residentskap neste år. Som de fleste vet, skulle Zorn residert i fjor, men pandemien satte en stopper for det. Det er imidlertid foreløpig ikke på det rene om Zorn kommer til festivalen neste år med det programmet som var planlagt for fjorårets festival, eller om han ønsker å gjøre endringer.

Besøkt 158 ganger