Valkyrien Allstars
Foto: Hogne Bø Pettersen

Middag med lydgrøt til dessert

Hvor ble det av teksten? Sterkt Valkyrien sviktet av dårlig lyd.

Valkyrien Allstars
Foto: Hogne Bø Pettersen

70-tallsbandet Fairport Convention ble kjent for å blande folkrock med prog, og det er det musikalske sporet Valkyrien Allstars har penset seg inn på nå. De som kom for den mer neddempete folkemusikken, hvor Tuva Syvertsens vokal var i spissen for trestemt sang, måtte vente helt til siste ekstranummer. Det var ikke før den relativt korte I drømmene mine ble framført at man fikk det som minnet om gamle Valkyrien i middagsteltet på Rådhusplassen fredag kveld.

Bevares, man får fortsatt nydelig trestemt vokal, men de som mikset lyden på Rådhusplassen denne kvelden sørget for å gjemme vokalen så godt de kunne i en grøtete lydmiks som gjorde at det meste av tiden var det umulig å høre hva Tuva sang. Og med tanke på at Tuvas lyriske vokale krumspring er en av hjørnestenene i bandets musikk er det med på å dra ned helhetsinntrykket av en konsert som egentlig var knallsterk musikalsk.

Magnus Larsen Jr
Valkyrien Allstars Foto: Hogne Bø Pettersen

For bandet består av fire særdeles habile musikere. Etter en fin versjon av singelen Slutte og byne de satte i gang en lang jam i framføringen av Ne’ve Elva. Da var vi virkelig var over i folkprog-en. Vi holdt oss i det landskapet på første ektranummer, Min pipa.

Bandet kommuniserte ikke så mye med publikum, det var musikken som stod i fokus. Men Tuva tok ordet ved enkelte anledninger og ved et høve ropte hun ut: – Er det noen som er skilt her? Og fikk en del jubelbrus tilbake. – Det er viktig å skille seg, sa hun da. Og introduserte en sang om skilsmisse, som har den fantastiske tittelen Snakkes!

Jeg vet at teksten i denne låten også er strålende, men den druknet i den dårlige lyden. Man kunne bare høre en og annen setning av de glimrende tekstmessige vendingene som denne sangen har.

Tuva Syvertsen
Valkyrien Allstars. Foto: Hogne Bø Pettersen

I lange instrumentale sekvenser, med gitar, fele, trommer og intens kontrabassering av bysbarnet Magnus Larsen Jr, ispedd litt keyboard, var det til tider en glimrende konsert. Men også her ble det til tider grøtete lyd, selv om det funket bedre enn vokalpartiene.

Jeg gleder meg til å se hvor Valkyrien går neste gang, musikalsk, men da håper jeg på bedre lyd. Det fortjener dette bandet!

Besøkt 208 ganger