Åshild Stølen Hanssen

Dagens frivillig: onsdag

Fire flates ungdomsreportere, Tina og Andrine, har møtt dagens frivillig, Åshild Stølen Hanssen, som har jobbet frivillig på festivalen i 30 år.
Åshild begynte som såkalt blomsterpike åtte år gammel i 1984. Jobben gikk ut på å gi blomster til artistene da de ankom Molde. Helt fram til hun fylte 19 år, fortsatte Åse i vervet. Det siste året fungerte hun som en slags veileder for nybegynnere.

Etter karrieren som blomsterpike gikk hun over til å jobbe som funksjonær i transporttjenesten, der hun og et team sørget for å frakte artistene fra flyplassen til hotellet, og deretter til og fra konsertene. I transporttjenesten ble hun helt fram til 2004, da hun tok et friår.

Fra 2005 har Åshild jobbet som det som kalles MR, eller som hun selv, og mer presist, liker å kalle artistkontakt.

– Jeg fungerer som bindeleddet mellom artistene og festivalen. En vanlig dag som MR innebærer å sørge for at artistene får det de trenger –for eksempel håndklær, frukt eller vann, forteller Åshild. Og det er en rolle hun setter pris på.
– Jeg trives godt side om side med artistene.

De siste årene har Åshild jobet som leder for artistkontaktene. Åshild synes det er litt synd at jobbet hun gjør som frivillig er så hektisk, det gjør at hun går glipp av nesten alle konsertene. Neste år skal hun ta seg et friår, og heller bruke tiden på å hygge seg under festivalen.

Åshild elsker nemlig jazzmusikk.

Tekst: Tina Wannebo Myren og Andrine Modell

 

Besøkt 114 ganger

One comment

Comments are closed.