Er Tippeligaen avgjort?

Har Molde vinni Tippeligaen 2014? Kjepphøye moldensere mener det, i fullt alvor.

Etter å ha vanka i dalstroka rundt Hotel Alexandra i godt og vel 30 år, er det ikke fritt for at enkelte moldensere drar kjensel på meg – folk som veit at jeg er interessert i fotball, og at jeg ikke heier på MFK. I går ble jeg oppsøkt av to veteraner innen funksjonærkorpset.

Han første takka (generøst nok, faktisk) for de to poenga Vålerenga søndag stjal fra Rosenborg, men skynte seg å legge til: – Aldri før har Tippeligaen blitt avgjort så tidlig i sesongen! Rekord!

Hun som kom som nummer to hadde også fotball som agenda. – Sjå her, Arild, sa hun – og viste fram mobiltelefonen (som hadde gullfarga bakgrunn!) – I har allerede innleda feiringa!

Arild Rønsen gjør en lissepassning
Arild Rønsen gjør en lissepassning

Litt utpå kvelden gikk jeg på herrene Tor Ole Skullerud og Geir Bakke, altså Moldes trenerteam, begge eks-Vålerenga. Jeg fortalte dem om det inntrufne, og tillot meg å si det sånn:

– Jeg har sett både Chelsea og Arsenal lede til jul, i sesonger da Premier League-tittelen en gang midt i mai havna i Manchester United …

Det sindige trenerteamet så på hverandre, og nikka: – Der har du faktisk et jævla godt poeng, Rønsen!

Men denne typen sindig ro er det antageligvis fånyttes å få overført til euforiske heimbygdinger som nekter å innse at de, på tross av kortvarig flaks på fotballbanen, bor på et bittelite tettsted – i omfang og kulturell forstand midt mellom det svenskene kaller glesbygd og ort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besøkt 109 ganger