Ola Kvernberg, heretter AiR. Foto: Moldejazz
Ola Kvernberg, heretter AiR. Foto: Moldejazz

MFK og Ola Kvernberg

Det er stor uro under himmelen. Nice – Bagdad – Orlando – Baton Rouge – Beirut – Paris – Brussel – København … Utøya. Som sagt; stor uro under himmelen. Sånn sett, for miljøet som sådan i jazzbyen, var det vel fint at MFK med nød og neppe klarte uavgjort mot Tippeligaens desiderte bunnlag i går aftes.

På vei ut fra stadion fikk jeg følge av to karer kledd i blått og hvitt. Samtalen gikk sånn:

– Noe gikk galt.
– Noe gikk veldig galt.

Right you are, tenkte jeg.

Men nå skal vi kose oss, med musikk fra tidlig formiddag til langt på natt. Husk for all del på at Alexandraparken syder av lokal jazz så lenge som dagen er lang. Tenk at vi skal få Ola Kvernberg ganger sju! Privilegerte, det er hva vi er. Her på Fireflate har vi forresten fatta et vedtak som hermed gjøres nasjonalt gjeldende. Hvis du har behov for å stave Artist in Residence i forkorta form, så skrives det sånn: AiR – og ikke på noe annet vis.

Have a nice festival!

Besøkt 237 ganger