Foto: Andreas Jørgensen
Festivalsjef Hans-Olav Solli kan smile bredt.

Møt en smørblid festivalsjef

Utfordring: Mange artister ønsker et lengre opphold i Molde enn planlagt. En større kompliment kan vel festivalen strengt tatt ikke få?

Festivalsjef Hans-Olav Solli stiller ulastelig antrukket, i grå dress. Men han er ingen “dressmann”.
– Det er fullt mulig å bruke t-skjorte til dressen, sier han med et bredt flir.

Foto: Ruben Olsen Lærk
Hans-Olav Solli. og Jan-Tore Sanner. Foto: Ruben Olsen Lærk

Og han har grunn til å smile. Så langt – altså på dag 1 – ser det ut til at det meste går på skinner. Mandag morgen var 12 konserter utsolgt, og utover dagen lyste det “utsolgt” både her og der på nye plasser i programmet. Det har ikke vært kutyme de siste åra at festivalsjefen kan si det på denne måten, på dag 1.

– Økonomisk ser det virkelig lovende ut. Vi må tilbake til 2009 for å finne maken til forhåndssalg – og den gangen var jo Leonard Cohen det store trekkplasteret. Det er videre ekstra gledelig å konstatere at “kjernejazzen” selger godt.

Kreativ og kompromissløs
Det er for lengst opplest og vedtatt i jazzpolitiet at årets program er det beste på mange år. Det gjelder både “kommers-konsertene” i utkanten av jazz-sjangeren, og det festivalsjefen karakteriserer som “kjernejazz”. Hvor stor personlig ære har han for årets programsuksess?

– Jeg må gi så mye ros jeg kan til programkomiteen. Diskusjonene er ofte heftige, komiteen er kreativ og kompromissløs. Men etter at vedtak er gjort, er det min jobb å … dra fisken på land. Vi har forresten møte onsdag denne uka, der 2017 er et hett tema.

Til ettertanke
Jazzfestialen i Nice skulle starta lørdag, men det ble av naturlige årsaker ikke noe av. Og vi har hatt vårt under Moldejazz; 22. juli 2011 kom midt i festivalen.

– Kirkekonserten fredag blir en seanse til ettertanke – både med tanke på Nice, og regjeringskvartalet og Utøya.

– By the way – hersker ekstraordinære sikkerhetsforanstaltninger i år, med tanke på terrorfare, for eksempel når kommunalministeren står på scenen?

– Nei, ikke meg bekjent. Men dette er jo noe politi og PST har hånd om.

– Du har nå vært i fast jobb som festivalsjef i ett års tid. Trives du?

– Det er skitgøy! Sinnssykt slitsomt, sinnssykt moro. Joda, jeg har tenkt å bli i denne jobben noen år!

Besøkt 222 ganger

One comment

  1. Rett mann på rett plass!Tipper årets festival er starten på en lang og vedvarende opptur. Tror det også er riktig format. Stadionkonserter er det nok av andre steder.

Comments are closed.