Utfordring: Mange artister ønsker et lengre opphold i Molde enn planlagt. En større kompliment kan vel festivalen strengt tatt ikke få?

Festivalsjef Hans-Olav Solli stiller ulastelig antrukket, i grå dress. Men han er ingen “dressmann”.
– Det er fullt mulig å bruke t-skjorte til dressen, sier han med et bredt flir.

Foto: Ruben Olsen Lærk

Hans-Olav Solli. og Jan-Tore Sanner. Foto: Ruben Olsen Lærk

Og han har grunn til å smile. Så langt – altså på dag 1 – ser det ut til at det meste går på skinner. Mandag morgen var 12 konserter utsolgt, og utover dagen lyste det “utsolgt” både her og der på nye plasser i programmet. Det har ikke vært kutyme de siste åra at festivalsjefen kan si det på denne måten, på dag 1.

– Økonomisk ser det virkelig lovende ut. Vi må tilbake til 2009 for å finne maken til forhåndssalg – og den gangen var jo Leonard Cohen det store trekkplasteret. Det er videre ekstra gledelig å konstatere at “kjernejazzen” selger godt.

Kreativ og kompromissløs
Det er for lengst opplest og vedtatt i jazzpolitiet at årets program er det beste på mange år. Det gjelder både “kommers-konsertene” i utkanten av jazz-sjangeren, og det festivalsjefen karakteriserer som “kjernejazz”. Hvor stor personlig ære har han for årets programsuksess?

– Jeg må gi så mye ros jeg kan til programkomiteen. Diskusjonene er ofte heftige, komiteen er kreativ og kompromissløs. Men etter at vedtak er gjort, er det min jobb å … dra fisken på land. Vi har forresten møte onsdag denne uka, der 2017 er et hett tema.

Til ettertanke
Jazzfestialen i Nice skulle starta lørdag, men det ble av naturlige årsaker ikke noe av. Og vi har hatt vårt under Moldejazz; 22. juli 2011 kom midt i festivalen.

– Kirkekonserten fredag blir en seanse til ettertanke – både med tanke på Nice, og regjeringskvartalet og Utøya.

– By the way – hersker ekstraordinære sikkerhetsforanstaltninger i år, med tanke på terrorfare, for eksempel når kommunalministeren står på scenen?

– Nei, ikke meg bekjent. Men dette er jo noe politi og PST har hånd om.

– Du har nå vært i fast jobb som festivalsjef i ett års tid. Trives du?

– Det er skitgøy! Sinnssykt slitsomt, sinnssykt moro. Joda, jeg har tenkt å bli i denne jobben noen år!

Besøkt 162 ganger
Previous post

Tirsdagsvarsel: TJO og Skrap

Next post

Eikrems drømmeband?

Arild Rønsen

Arild Rønsen

1 Comment

  1. Martin Louis Hauger
    19. juli 2016 at 11:26

    Rett mann på rett plass!Tipper årets festival er starten på en lang og vedvarende opptur. Tror det også er riktig format. Stadionkonserter er det nok av andre steder.