Foto: Ruben Olsen Lærk

Atmosfæriske tilstander med Broen

Broen er bandet som allerede har blitt omfavnet av internasjonal kredpresse som The Guardian, Consequence of Sound, Q Magazine og BBC Radio 6 Music’s Lauren Laverne.

Musikken deres har blitt beskrevet som et nærmest psykedelisk, drømmende univers, der alle sjangerkonvensjoner er kastet på havet. Broen syr gjerne både R&B, rap, jazz, improvisasjon, psykedelia, dub, elektronikk og støy sammen med sin helt egne form for popteft. Musikken er fengende, vakker, rar og spennende, men aldri kjedelig. Dette gjør også at Broen har fått rykte på seg for å være Norges beste liveband.

Foto: Ruben Olsen Lærk

Konserten på Teatret Vårt i tirsdag natt var den første i rekken av nattjazzkonserter. Broen ble booket av Unge produsenter, som er Moldejazz sitt prosjekt for unge konsertarrangører fra hele landet. De unge produsentene var klar i sin tale på at Broen var det beste alternativet blant mange aktuelle kandidater, mye på grunn av deres sjangeroverskridende tilnærming til musikken, samtidig som det visuelle og sceniske uttrykket var av stor betydning.

Foto: Ruben Olsen Lærk

Broen har et budskap. De vil fortelle oss noe, både musikalsk og tekstlig. Det handler mye om å se hverandre, se rammene vi lever i og ta vare på det vi har fått. Det groovbaserte kompet hamrer til tider løs på instrumentene, og vokalen er suggererende, men bryter samtidig opp det rifftunge underlaget med lange linjer. Det skaper en slags atmosfærisk tilstand, der vi dras inn i en audiovisuell verden. Bandet framstår som trygge på seg selv, tydelig på at de skal skape et helhetlig bilde.

Foto: Ruben Olsen Lærk
Foto: Ruben Olsen Lærk

Det er fett å se et band som gir så mye av seg selv. Det smitter raskt over på publikum, og det må jo være en del av hensikten. Sammen med den sceniske rammen, som de unge produsentene hadde satt sammen, ble denne konserten ikke bare vellyd, men også en fryd for øyet.

Det var et spennende valg å ta inn Broen som første nattjazzkonsert, men det var helt riktig. Bandet fortjener helt klart nye scener og nytt publikum, og Moldejazz er sitt ansvar bevisst.

Foto: Ruben Olsen Lærk

Alle foto billedgalleriet: Ruben Olsen Lærk

Det er ingen bilder i dette galleriet.

 

Besøkt 154 ganger