Foto: Andreas Jørgensen

Gulljazzens tidsalder

I dag har vi lyst til å vende oppmerksomheten i retning Gulljazzen.Vi besøkte dette flotte arrangementet i går, og har gjort det hvert eneste år siden initiativtaker Birgit Skogen satte i gang det hele. Det hele starta i Molde, og nå har hun Kongsberg, Stavanger og Trondheim i sin hule hånd. Hun sikter mot Bergen og Oslo – og Nord-Norge. Dermed skulle Gulljazz være et landsomfattende foretak.

Gratulerer til Birgit Skogen og hennes gode medhjelpere!

Grunnen til at vi dveler en smule ved dette i dag, er at Gulljazz følger en slags trend i Moldejazz. Dette skal være en jazzfestival, med mange og ulike tilbud til alle som liker såkalt “smal” musikk. Men Moldejazz skal i aller høyeste grad også være for folk flest i byen, de som elsker “å gå på jazzen”. Det er i dette bildet Gulljazz faller perfekt inn. Tirsdag formiddag var det nesten 500 mennesker til stede under konserten på Glomstua omsorgssenter! Så langt i festivalen – den best besøkte konserten!

Således er det grunn til å konkludere med at festivalen er på rett kurs. Jazz – for de spesielt interesserte, og – til folk flest.

Fireflate har kjemperespons på våre beskjedne opptredener i Alexandraparken, og vi lover å holde fram som vi stevner. Bli med på quizen vår! Det som skjer i Alexandraparken er rett og slett det nærmeste vi kommer et folkets jazz-akademi. Velkommen skal dere være!

Besøkt 48 ganger