Buskmannens triumf

Å beskrive en konsert med begrepene fullt trøkk og fyrverkeri er selvfølgelig å tryne hodestups i klisjébrønnen, men vi velger likevel å bruke disse forterskede uttrykkene når det gjelder Vidar Busks forestilling i Alexandraparken torsdag kveld.

Vidar Busk stiller med sjumannsband, hvorav tre i blåserekka, og det ble fra første tone klart at selv om Busk er The bluesman par excellence i Norge, bød konserten på langt mer enn streit blues. Busk og hans True Believers behersker mange stilarter, og torsdag kveld viste de fram hele paletten av soul, funk og rock.

Foto: Ruben Olsen

Vidar Busk er særdeles versatil i tilnærmingen til musikken han framfører, og han må være det nærmeste du kommer Jimi Hendrix i de mer rocka låtene, og Buddy Guy eller Jimmie Vaughan i de reine bluessangene. Noen komposisjoner har definitivt også en dåm av vestkyst og Steely Dan.

Foto: Ruben Olsen Lærk

Hovedpersonen sjøl entrer scenen i en Zorro-lignende hatt, i kledebon á la høytstående embedsmann anno solkongens Frankrike. Han styrer bandet med cæsarisk fermhet, lett pavete i faktene, men det er ham evig tilgitt.

Noen ganger synger gitarens hans som en stormforelsket operadiva, andre ganger kurrer den som en kurtiserende due, for så i neste låt å knurre som en herreløs hund.

For de som ikke er ham bekjent kan Fireflate fortelle at Vidar Busk er fra Langesund i Telemark. Han har over tredve års fartstid som gitarist, artist og plateprodusent, og som 15-åring flyttet han til USA for å gå i lære som bluesmusiker. Han har mottatt to Spellemannspriser og Notodden Bluesfestivals ærespris. Så langt har han satt signaturen sin på i alt 9 studioalbum.

Klikk på bildene under for stor versjon. Alle foto: Ruben Olsen Lærk

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 99 ganger