Foto: Giulietta Verdon-Roe

Musikk fra Midtøsten – finnes det da?

Torsdag 19. juli er det klart for Yazz Ahmed’s Hafla Band, og de av oss som følger litt med på musikk med utspring fra den østlige delen av Middelhavet og den persiske bukt gleder oss stort til denne konserten.

Den britisk-bahrainske trompetistsensasjonen Yazz Ahmed spiller sin første konsert på norsk jord under Moldejazz i juli.

Yazz Ahmed sin musikk er tydelig inspirert av hennes kulturelle røtter, men utrykket er så moderne det kan få blitt. Dette er fusionmusikk mellom vestlig jazz og arabisk musikk.

Ahmeds musikk hvisker ut grensene mellom jazz, elektronisk musikk og arabisk musikk og har blitt beskrevet som hypnotisk, tiltalende og psykedelisk arabisk jazz. Hun har selv uttalt at hun fant sitt særpreg som trompetist etter å ha kommet over et album med Rabih Abou-Khalil og Kenny Wheeler.

The Guardians anmelder trakk sammenligninger med Jaga Jazzist og Tortoise i sin omtale av bandet. Undertegnede er ikke helt med på akkurat denne sammenlikningen, og jeg forbinder heller musikken hennes med en del av det Arve Henriksen har laget de siste årene.

Lytt til det kritikerroset albumet La Sboteuse fra 2017.

Billetter fås hos Moldejazz.

 

Besøkt 204 ganger