Dagny
Foto: Hogne Bø Pettersen

Kampen mot været og moldensere

Lil Halima og Dagny gjorde sitt i Romsdalsmuseet første dag, men værgudene ville ha et ord med i laget. Det ble mye vær, men mer musikk.

Himmel og Halima

Lil Halima er en allsidig kunstner. Ikke bare er hun en imponerende sanger og låtskriver, hun er også en dyktig maler. Alderen hennes tilsier at vi har mye i vente de nærmeste årene. Dessverre har hun et dårlig utgangspunkt på Romsdalsmuseet.

Lili Hama
Mørkkledde Lil Halima. Foto: Hogne Bø Pettersen

Halima entrer scenen i et gjennomført svart skinnantrekk, som gir assosiasjoner til goth-miljøet. Hun synger seg gjennom laidbacke og melankolske RnB-låter, mens publikum småprater i regnet. Her får man ingen oppmerksomhet gratis, og Halima har dessverre ikke selvtilliten til å kreve den. Scenen er stor, og Halima prøver å eie det store rommet, men får ikke kjempet publikum over på sitt lag.

Når det er sagt, kan denne kritikken først og fremst rettes mot publikum. Det er nesten til å le av: Moldensere går på de høyeste fjelltopper i all slags vær, men de holder tilbake når det gjelder å stille opp på konsert på en dag med lett yr. Dette paradokset kunne nærmest utgjort en doktorgradsavhandling i sosiologi.

Lily Hama
Et stort talent. Foto: Hogne Bø Pettersen

Uansett. Lil Halima synger seg gjennom låter som Who do you love, Jasmine og en litt for tam cover av Drake-låta Too Good. Hun gjør en iherdig innsats og fortjener mer enn hva publikum klarer å gi henne. Det er ikke tvil om at Lil Halima har en viktig stemme i soul- og R’n’B-sjangeren, og jeg kan godt se for meg at hun er tilbake på Moldejazz om fem år – eier av både scena og publikum.

Med sola kommer Dagny

Med låta Used To You sparker Dagny i gang regnfesten. Eller skal vi kalle henne Norges Veronica Maggio? 

Dagny
Foto: Hogne Bø Pettersen

Det er antydning til forbedring hos moldenserne, flere har trukket ned mot scenen. «Dokker e nokken tøffinga, og det sier æ som e fra Nord-Norge», ler Dagny. Hun hopper og danser seg gjennom låtene, og det er uten tvil til publikums store begeistring. Når det kommer til energien, er det ingenting å utsette på den dama der.

Dagny
Dagny sparer ikke på energien. Foto: Hogne Bø Pettersen

Sola skinner fram og Dagny har med seg publikum. Det er nok både fordi hun er en velkjent og etablert artist, men også fordi hun kan dette med kommunikasjon og engasjement. Hun henvender seg til publikum fra første sekund, og alle følger hennes ordre uten å blunke.

Dagny
Foto: Hogne Bø Pettersen

Og det skal Dagny ha: Hun setter i gang dansefoten hos en anmelder som ellers ikke er så interessert i P3-popmusikk. Bra jobba! Rå dame! Utover siste sett begynner folkefesten på Romsdalsmuseet å komme seg. Sånn skal det være! Her her må man gi sola litt av fortjenesten, men aller mest går kredden til Dagny selv.

Dagny
Foto: Hogne Bø Pettersen

 

Billedgalleri fra Åse Tronstad

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 388 ganger