Ruben Olsen Lærk

Rønsen møter: Edvard Hoem

Diktaren – sjølveste. Fireflate har fått audiens hjemme hos Edvard Hoem – på Hoem. Jubilanten viser seg som gjestfriheten sjøl.

Når Fireflate får snakke så lenge vi vil med Edvard Hoem, i friluft, kan vi ikke bare snakke om jazz. Tvert om, vil noen kanskje si, etter å ha sett dette intervjuet. Hoem er en mann å lytte til, nær sagt i et hvert spørsmål. 

Edvard Hoem. Foto: Ruben Olsen Lærk.

Edvard Hoem opplever sitt nåværende liv som svært privilegert: — Korrekt; jeg har det som de beste fotballspillerne. Min yndlingshobby er også jobben min.

 

Edvard Hoem blir ofte sammenligna med Bjørnstjerne Bjørnson. Det har mye med hans pondus å gjøre, både som forfatter og som en etter hvert berømt gestalt. Sjøl ønsker han å nedtone sitt slektskap med den nasjonale dikterhøvdingen. Men de har mye til felles politisk!

 

Edvard Hoem har en smått utrolig suksess med sin familiekrønike. Om den er skrevet på nynorsk? Det betyr faktisk ingen verdens ting. Riksavisene som tror at folk ikke vil lese nynorsk, er rett og slett på jordet. Men nå gleder han seg til jubileumsforestillinga under årets Moldejazz.

 

 

Edvard Hoem utafor dikterstua, juli 2019

Edvard Hoem utafor dikterstua. Foto: Ruben Olsen Lærk.
Edvard Hoem. Hjemme på Hoem. Foto: Ruben Olsen Lærk.

Besøkt 783 ganger