Foto: Hogne Bø Pettersen

A-moll-konserten på taket

Dette er en fantastisk tradisjon: Morgenstemning i Molde. 07:00. Alltid like kult. Denne gangen i a-moll — eller?

Forleden dag kritiserte vi lokale stjernemusikere for aldri å finne grunntonen. Fredag morgen var det helt annerledes oppe på taket av Plassen. Her handla så godt som alt om grunntonen.

De gliser godt, musikerne i bandet til Erlend Apneseth, når vi spør om de hadde én grunntone hele konserten gjennom. Kanskje gikk alt i a-moll?

Svaret er at «vi bytter på litt, men du er på sporet»!

Foto: Hogne Bø Pettersen

Det vi med relativ skråsikkerhet kan slå fast, er at kvartetten som spilte morgenstemning i Molde klokka 07:00 i det herrens år 2020 er enestående. Den som kommer opp med navnet på en annen kvartett som er satt opp med hardingfele, trekkspill, gitar og trommer er hermed invitert til avslutningsfesten i Fireflate 2020.

Hardingfele og yr i lufta — problemer? Ja, men det sjenerer ikke oss at felespilleren må stemme hornet sitt nå og da. I pausene gleder vi oss heller over lyden av de lysvåkne måkene. Bandet denne morgenen spiller forresten ofte så lavt at de overdøves av måkeskrikene.

Foto: Hogne Bø Pettersen

Trommeslager Øyvind Hegg Lunde slår ofte så lavt, og er så aleine i lydbildet, at det både lyder og ser ut som om han slår høl i lufta. Men det låter strålende!

Går det en times tid før vi får noe som kan tolkes som takt og rytme? Noe sånt. Og det hele føles veldig fint — med frokost fra sponsoren i bagasjen.

Besøkt 183 ganger