Kongle Trio vinner jazzINTRO i Molde

En godt voksen Artist in Residence i år, Karin Krog. Da er det ekstra hyggelig å konstatere at det heldigvis gror godt hos musikere som er mer enn 60 år yngre.

Kongle Trio er Liv Andrea Hauge (Mosjøen) — piano, Øystein Skjelstad Østensen (Kongsberg) — kontrabass, Veslemøy Narvesen (Kristiansand) — trommer. Sammen er de kjempegode!

De spiller fritt, men med mål og mening. Når det låter som aller friest, havner de før vi aner det i et skrevet tema. Nydelig samspill — og tidvis rett og slett melodisk. Mest Finnerud Trio, kanskje — men her anes også passasjer i retning Chick Corea og Keith Jarrett/Jan Garbarek. Tro det, eller ei. Det vil si: tro det.

Det er muligens ufint å måle disse utøverne mot hverandre, men jeg synes likevel det må være lov å framheve Veslemøy Narvesen.  Her lukter det en «Jon Christensen».

Chuck People er et helt annerledes band. Medlemmene møttes gjennom jazzlinja i Trondheim, og spiller noe så «gammeldags» som temmelig tradisjonell bebop.

Vi har altså å gjøre med ungdommer, som velger å se seg tilbake til 50- og 60-tallet: Erlend Vangen Kongtorp (Odda) — saksofon, Hogne Kristoffer Kleiberg (Trondheim) — piano, Alf Svendsen Høines (Porsgrunn) — kontrabass, Martin Heggli Mellem (Lier) — trommer.

Tenorsaksofonisten Vangen Kongtorp er gruppas komponist, men det virker dessverre nesten som om han er hakket for «utlært». Låtene er greie nok, men heller ikke mer enn som så.

Dette inntrykket gjenspeiles i det musikalske uttrykket som helhet. Helt OK, men ikke oppsiktsvekkende på noe vis. Beste solist: Pianisten Kleiberg.

Koronakrisa har endra tidsplanen for årets Jazzintro, sånn at vinneren ikke kåres før langt henimot jul.

Kampen mellom Kongle Trio og Chuck People var semifinale. Fireflate sender Kongle Trio videre fra Molde.

 

Besøkt 335 ganger