Foto: Thor Egil Leirtrø

Festivalakademiet: TJO i tjue

Årets første festivalakademi ble en hjemmekoselig samtale om Trondheim Jazzorkester, kunstnerisk leder Ole Morten Vågan og årets stipendiat, Signe Emmeluth.

Audun Vinger loset oss trygt igjennom årest første festivalakademiseanse.

Dette var en hygglig liten time hvor flere interessante temaer ble tatt opp.  Fireflate skulle likevel gjerne sett at panelet dyppet tærne sine dypere ned i det viktige temaet omkring hvor sterke utøvere vi har her i Norge i alderen 25-35 år, og hvor sterkt miljøet for improvisasjon står i Norge sammenliknet med andre nordiske land.

Et annet viktig moment som ble diskutert var hvor holistisk tankegang norske jazzutøvere har. Som Emmeluth påpekte så har det høye nivået mye å gjøre med å gi og ta. Utøverne er en del av et inkluderende økosystem som spiller hverandre gode. Det er kanskje ikke så mye fokus på overskudd som den drivende motoren, men heller dopamin-kicket man får av å holde gode konserter slik som gårsdagens eminente konsert med Signe Emmeluth.

Alle foto: Thor Egil Leirtrø

Besøkt 59 ganger