Forbudt! Tenk smittevern! Timbuktu og Bernhoft i 2014. Foto: Andreas Jørgensen

— I e’ så klar!

Dette handler om dialekter. Men mest alvor. Se opp. Smittevern.

Det er utrolig gøy å være med på en tilnærma normal festival. Så flott vi har det! Men — se opp, og ta ansvar. Les hva Fireflate skriver. Og følg festivalens retningslinjer.

Men her oppe sier dere “heia!” Når dere egentlig mener bare å si “hei!” I Norge, utafor Møre og Romsdal og deler av Trøndelag, er “heia” noe vi roper når noen for eksempel forventes å gå fort, og helst enda fortere, på ski. “Heia!” Ta i enda litt mer!

Undertegnede har også lært seg at Kristiansund hos folk flest her i Molde ikke heter Kristiansund. Kristiansund heter kort og greit den andre byen. Da har vi lært dét. Men i går kveld var Fireflate faktisk toppoppslag i Tidens Krav — hovedavisa i “den andre byen”. Vår egen Molderose-mottaker av året, Johan Hauknes, trona på topp i Tidens Krav, i hvert fall i en time!

Så får det heller stå sin prøve, at undertegnede får helt andre assosiasjoner enn å være sliten — når jeg blir møtt av en vakker kvinne som melder følgende: “I e’ så klar!”

Besøkt 208 ganger