Sondre Lerche intervjues av Arild Rønsen
Sondre Lerche intervjues av Arild Rønsen. Foto: Hogne Bø Pettersen

Rønsen møter: Sondre Lerche

En norsk, internasjonal pop-stjerne. Møt Sondre Lerche, som er på jazzfestival i Molde.

Sondre Lerche er ikke bare en av Norges mest produktive musikere og kunstnere. Han er også en av de travleste. I tillegg til å spille i Alexandraparken onsdag kveld tilbrakte han timene før lydprøve med en times lang samtale med Audun Vinger under Festivalakademiet på Storyville.

Dette ble etterfulgt av å løpe til Alexandraparken hvor han ble intervjuet av 1FM. Og til slutt var det tid for videointervju med Fire Flates Arild Rønsen (se video over). Og dét var etter at han hadde startet dagen med en joggetur vestover ut av Molde…

Men det viser for en propell Sondre Lerche er, noe som også kom fram under samtalen med Audun Vinger i stuen som er satt opp på scenen der.

I år er det tjue år siden Sondre Lerche debuterte som artist, men jubileet blir ikke feiret med noen spesialutgave av debut-albumet. I stedet har Sondre brukt Covid-19-året til å skrive hele to album med ny musikk. Dette i tillegg til å skrive barnebok, like etter at han ga ut boken Alle sanger handler om deg. Og så har han begynt med vinproduksjon…

Han har også oppdaget gleden ved å gjøre ting helt solo igjen. Over det siste året har han kjørt rundt i landet og holdt solokonserter uten annet enn seg selv og gitaren på scenen. Han fortalte Vinger at manageren hans hadde tvunget Sondre til å ta lappen, og det hadde virkelig betalt seg det siste året.

Dette er, utrolig nok, første gang han opptrer på Moldejazz. Men han har vært her mange ganger, ikke minst med eks-ene som enten har spilt her, eller som rett og slett bare bodde i Molde.

Han håpet at neste gang han kom så ble det med jazz-prosjektet som hyller Joni Mitchell, som Anja Lauvdal står bak. Her er en rekke av Norges beste jazzmusikere med, ikke minst Marianna Sangita Angeletaki Røe, vinner av SpareBank 1 SMN JazZtipendiat 2021- 2022 som ble utdelt under åpningen.

Besøkt 267 ganger