Hva hadde Hr. Gillespy sagt. Foto: Kjetil Valstadsve

DIZZIE? Gillespie?

Det er fint med sånne Hollywood-stjerner rundt omkring i Molde. Men navnene må skrives rett. Dizzie Gillespie?

Du har sikkert sett dem. De fins i Storgata og rundt omkring i nærheten av hva som vel må kunne kalles et slags sentrum i Molde. Hollywood-stjernene. Miles Davis. Gary Moore. Etta James. Ja, du har helt sikkert sett dem.

Men denne stjerna er ikke til å leve med: DIZZIE Gillespie. Hans navn var DIZZY Gillespie. Jeg skal ikke påstå at jeg kjente mannen, men jeg hadde faktisk en gang gleden av å sitte ved siden av ham på flyet. Fra Fornebu til Molde International Airport, Årø.

Det hadde seg sånn: Tidlig på ’90-tallet kom jeg alt for seint inn på flyet. Én plass ledig. Den som var ved siden av Dizzy Gillespie!

Tenk det, unge Rønsen. Tenkte jeg. Her har du selveste festivalintervjuet – før festivalen har åpna. Men ikke vær for rask på labben. Vent i hvert fall til den første kaffekoppen er servert.

Den kaffekoppen kom, jeg lente meg forsiktig til venstre, og jeg spurte forsiktig om hvor mange ganger han hadde spilt “Con Alma”? Og hva fikk jeg se? Dizzy sov som en stein. Sånn endte det intervjuet.

Men jeg kan altså likevel skryte av å ha sittet ved siden av Dizzy Gillespie. En opplevelse for livet.

Denne stjerna må fjernes, eventuelt oppdateres. Til DIZZY Gillespie. Eller kanskje til fireflate.no?

 

 

Besøkt 106 ganger