Det vide og brede. Foto: Elias Storhaug

I parken: Jordheim og Ungdomsstorbandet

Alexandraparkens dagprogram holder det gående med bred variasjon og høy kvalitet. Etter en morrakoffeinsprøyte av en Revolt V-konsert fortsatte det med Jordheim Kvartett og storbandet fra Moldes Kulturskole.

Jordheim, her ved Erik Egge Jordheim. Foto: Elias Storhaug

Revolt V er allerede behørig dekket, og Jordheim Kvartett fikk jobben med å roe folk ned igjen, og gjøre dem klar for en tilbakelent dag i Molde-sola. De serverte stilsikkert og engasjerende jazz av den moderne sorten, til alment bifall fra solglade parkvenner – selv om det var litt få av dem.

Oppmøtet i Parken er væravhengig, på flere måter. Blir det for hustrig, kommer ikke folk seg ut i det hele tatt. Blir det sol, så sitter alle utenfor teltet for å utnytte årets kanskje siste mulighet til å bli usunt svidd. Da blir langbordene- og benkene foran scenen triste og glisne, og dette fikk dessverre Jordheim merke idag. Kanskje taket på solsida av teltet burde kunne rulles opp?

Molde Kulturskoles Ungdomssstorband hadde ikke dette problemet – kanskje fordi slekt og venner av alle involverte sikkert summerer seg til både en og to teltfull. Ikke ble de skuffet heller – storbandet skapte feststemning med en gjeng flinke ungdommer, med flere solopartier som gir et klart varsel om at faren for en fremtid i musikken er overhengende for mange av dem. Storband, og spesielt dette, ser ut til å være et “gateway drug” for jazzen og kanskje enda skumlere musikkformer.

En engasjert orkesterleder Leiv Skeidsvoll kunne fortelle at han planla å presse Moldejazz til å sette opp et enda mer omfattende jubileumsshow neste år, med bidrag fra tidligere elever. Deretter drar han like greit inn et kobbel med solister og fyrer opp et ekstranummer. Stor stas, og fulltreffer i Parken fra storbandet.

Foto: Elias Storhaug

 

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 184 ganger